Shiatzu

Ovo je najpoznatiji dio tradicionalne japanske medicine, a znači «pritisak prstima». Prstima se pritišću akupunkturne točke i kanali.

Danas je shiatzu spoj tradicionalne masaže te suvremenih zapadnjačkih metoda rada na tijelu. Masaža obično uključuje čitavo tijelo koje se tretira blagom terapijom dodira – pritiskom prstima i dlanom. Koriste se i istezanja, suptilni dodiri.  Cilj je pronaći mjesta na tijelu s blokiranim protokom energije ili pak, energetske rupe. Potom osloboditi blokiranju životnu energiju i «zakrpati» rupe na auri. Tretmani mogu biti preventivni. No, najčešće se preporučuje za ublažavanje stresa i napetosti, umirenje živčanog sistema, povećanje vitalnosti i zdravlja, kao i za sprečavanje bolnih stanja leđa i glavobolje.

Shiatsu je najpoznatiji su po svojoj opuštajućem i smirujućem djelovanju.

No, najčešće se preporučuje za ublažavanje stresa i napetosti, umirenje živčanog sistema, povećanje vitalnosti i zdravlja, kao i za sprečavanje bolnih stanja leđa i glavobolje. Shiatsu je najpoznatiji su po svojoj opuštajućem i smirujućem djelovanju.

Shiatzu masaža

Tradicionalne kineske masaže

Akupresura

Akupresura se sastoji u pritiskanju točaka na tijelu kako bi se izmijenio unutrašnji protok životne snage ili energije nazvane chi (či). Životnu energiju se jača, umiruje ili se uklanjaju prepreke za njezin protok.

Tui na

Ova kineska masaža stara je preko 2000 godina. Cilj je ove masaže uravnotežiti yin i yang snage tako da životna energija može slobodno protjecati tijelom. Maser kombinira akupresuru i masažne tehnike. Koristi se pritiskanjem, lupkanjem, pljeskanjem i trljanjem čime razbija blokade u protoku energije. Osobito je učinkovita za poboljšanje cirkulacije.

Tui na

Cupping terapija

Drevna vrsta kineske masaže u kojoj se maser koristi šalicama kako bi otvorio put tjelesnim “akupunkturnim meridijanima” i tako izazvao revitalizaciju cijelog tijela.

Tai masaža

Ova masaža kombinacija nježnih pokreta, ritmičke akupresure, pritiska i istezanja. Izvodi se bez ulja, pomoću ruku i laktova, koristeći pritom težinu cijelog tijela. Otklanja energetske blokade, potiče cirkulaciju krvi i razmjenu tvari, a povećava se i elastičnost tijela. Ne preporučuje se ako imate problema sa srcem ili kralježnicom.

Refleksoterapija

Porijeklom dolazi iz drevnog Egipta i tradicija s Istoka. Ova drevna masaža refleksnih zona i točaka na stopalima učinkovito relaksira osobu, uspostavljajući nesmetan protok životne energije u cijelom tijelu koji je usporen ili blokiran stresnim načinom života.

Detaljnije o refleksoterpiji stopala pročitajte ovdje.

Moderne masaže

Limfna drenaža

Spada u ručne masažne tehnike, a namijenjena je uspješnijem protoku limfe. Limfna drenaža se izvodi na obrazu, rukama, nogama, trbuhu, bokovima.

Hot stone masaža

Ova masaža kombinira toplo i vrlo toplo kamenje specijalnog vulkanskog porijekla koje dugo zadržava postignutu temperaturu, s hladnim kamenjem. Razvijena na temelju drevnih tradicija. Korištenje toplog kamenja u terapeutske svrhe staro je gotovo koliko i čovjek sam. U tradicijama drevnih civilizacija kamenje se upotrebljavalo u obredima, dijagnostici i u liječenju bolesti. Hot stone masaža je jedinstvena tehnika masaže koja omogućuje prožimanje termodinamičkih blagodati bazaltnog kamenja i blagotvornih svojstva eteričnih ulja. Rezultat je iznimno opuštajući doživljaj u kojem se sjedinjuju energija Zemlje i moć eteričnih ulja. Tijekom masaže iz organizma se oslobađa suvišna tekućina i uklanjaju toksične tvari. Masaža kamenjem prikladna je za one koji se žele osloboditi napetosti i grčeva u mišićima.

Ne propustite…

Praktični priručnik za akupresuru "Dodirom do zdravlja"

Praktični priručnik za akupresuru “Dodirom do zdravlja”

Autor: Dan Šercar
Format: 22,5 x 22 cm
Broj stranica: 166
Uvez: meki
Detaljnije…