Loading...
Tarot3 Master Colors2021-06-24T14:23:04+00:00
Tarot3 Master Colors

Tarot3 Master Colors

Prvi tarot špil koji su osmislili i dizajnirali Dan Šercar i Željka Tokić

Nakon više od 20 tiskanih izdanja knjiga i anđeoskih karata, voditelji udruge Hrvatska transpersonalna asocijacija su napravili i svoje prve tarot karte. Desetljeća praktičnog rada i promišljanja o tarotu zaokružila su jednu sasvim novu ideju, kao i novi broj karata, mistični 108.

Nastanak tarot karata

Tarot je nastao sredinom 15. stoljeća u Sjevernoj Italiji, a prvi špil naručio je milanski vojvoda Filippo Maria Visconti. Od tada do danas napravljeno je tisuće različitih špilova, a neki od najpoznatijih autora su: društvo Zlatna Zora, Arthur Edward Waite, Aleister Crowley i Osho sa svojim zen tarotom. Ono što je zajedničko svim tarot špilovima je čvrsta struktura i broj karata koji počiva na broju 78 – 22 velike arkane, 40 malih arkana i 16 dvorskih karata.

Po čemu se naš Tarot3 Master Colors razlikuje?

Nadamo se da ste spremni uskočiti u 21.stoljeće i isprobati nešto sasvim drukčije!

Kroz praktičan rad i proučavanje 20-ak različitih špilova, zaključili smo da kod dvorskih karata može doći do zabune jer su po elementima bili prikazani kralj, kraljica, princ-mladić i paž-dijete, odnosno nisu bili ravnomjerno zastupljeni muški i ženski likovi. Zbog toga je Dan dodao još 16 novih karata te s ovih postojećih 16 došao do broja 32.

Svaki od elemenata sadrži likove Starog kralja i Stare kraljice, Kralja i Kraljice na vlasti, Kraljevića i Kraljevne, te Malog princa i Male princeze. Tako se kod okretanja karata sa sigurnošću može utvrditi radi li se o mlađoj ili starijoj osobi, muškoj ili ženskoj, djevojčici ili dječaku.

Nakon toga odlučili smo dodati još 10 dodatnih karata koje sadrže Sefirote sa Stabla života i otud naziv Tarot3, a 3 (engl. tree) označava stablo.

Master je oznaka da je ovo tarot namijenjen znalcima ove vještine, kao i onima koji su proučavali Kabalu, staze i boje stabla života, te energiju i značenje Sefirota.

Još je samo trebalo dodati sva 4 elementa (vatra, zemlja, voda, zrak) i došli smo do svetog broja 108! Svaka od 108 karata ima svoju posebnu nijansu boje, usklađenu sa Sefirotom i stazom kojoj pripadaju – otud u imenu Colors (boje).

U prikazu karata još je nešto izuzetno važno: likovi su zadržani samo nadvorskim kartama, a sve ostale je Dan dizajnirao jednostavne, pročišćenih simbola, gotovo kao umjetničke grafike.

Iz našeg bloga

Kristali Grada Anđela

Željka Tokić i Dan Šercar u Angels centru Zagreb biraju kristale osobno za vas, prema datumu rođenja i duhovnom poslanju, vašoj osobnoj energiji te određenim temema koje su

Go to Top