Većina onih koji astrologiju poznaju samo površno – iz čitanja dnevnih i tjednih horoskopa misle da je retrogradni Merkur najgora stvar što se može dogoditi!
Mi koji se bavimo astrologijom, znamo da to nije točno!
Znamo da će nas Merkur kad se kreće unazad gnjaviti tehnika, Internet, auto i promet, ali nije to ništa tako tragično osim ako nismo previše vezani za svoje strojeve!

U zadnjih 10-ak godina meni je retrogradni Merkur postao prijatelj!
Poštujem njegove lekcije, poštujem njegovo vrijeme kad se kreće unazad, svjesna sam da nove stvari koje pokrenem neće ići ni lako ni brzo, pa završavam one zaostale stvari, što uopće nije loše sjetiti se i dovršiti. I meni tih dana obično Internet zeza, spor je, loše ili nikako učitava slike, ali vježbam se strpljenju.
Jučer sam na FB prenijela tekst kolegice astrologinje o aspektu koji trenutno vlada: Merkur u Blizancima i Neptun u Ribama pod nazivom Laži i baloni od sapunice.

S obzirom na to da se u ovim danima (do 24.5.) trebamo čuvati laži, obmana, prevara, lažnih obećanja i potpisivanja bilo kakvih ugovora, napisala sam: „Pamet u glavice, dragi ljudi!“
Poslije toga sam dobila zabrinute upite u inbox: „Željka, je li to zbilja tako strašno?“

Naravno da nije, samo trebamo biti praktični i oprezni, ne nasjedati na prazna obećanja i slatkorječive osobe, osobito ako su nas već ranije obmanule. Pouka ovog teksta je da nema loših ni katastrofičnih astroloških aspekata, samo se trebamo uklopiti u „hod planeta“ i plesati s njima!
Kad nas upozore na nešto nedovršeno, potisnuto, neodrađeno – trebamo se iskreno pozabaviti time. Biti otvoreni za lekcije koje nam određeni planet donosi, susresti se sa svojim životnim izborima oči u oči i – nema straha!